AOVdokter

Voor adviseurs

AOV-adviseurs hebben een bijzondere vertrouwensband met hun klanten. Ondernemers delen hun dromen, angsten, wensen, financiële situatie en (medische) beperkingen met je. Soms ben je als eerste op de hoogte van ingrijpende besluiten of gebeurtenissen.

Een inventarisatieformulier is geen doel op zich maar een hulpmiddel bij een goed gesprek. Stel dus de juiste vragen en gebruik geen afvinklijstjes. AOVdokter laat AOV-adviseurs en hun ondersteuners ervaren dat er zoveel méér is dan de dekkingsvariabelen die in de Wft-opleidingen worden behandeld.

Een goede adviseur kent het acceptatiebeleid van de verzekeraars en kan maatwerkoplossingen creëren door zaken te combineren en de mogelijkheden creatief in te zetten. Natuurlijk horen schenkkringen, ‘crowdsurance’ en diverse vangnetten daarbij, net als de verwachte ‘verplichte AOV’. Tijdens het aanvraag- en acceptatietraject zorgt de adviseur dat alle betrokkenen tijdig doen wat ze moeten doen.

Gedurende het ondernemerschap kan er van alles gebeuren. Een AOV-specialist weet telkens de vertaling te maken naar de benodigde arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen.

AOVdokter geeft opleidingen en trainingen over alle aspecten van arbeidsongeschiktheidvoorzieningen voor ondernemers. AOVdokter verzorgt maatwerkpresentaties voor adviseurs en hun relaties.

AOVdokter helpt advieskantoren bij het opstellen van procedures/werkinstructies, het inrichten van een efficiënt onderhoudsproces en het ontwikkelen van hulpmiddelen bij de advisering.

Annemieke schreef diverse artikelen voor VVP over risico-inventarisatie, preventie, schenkkringen, voorlopige dekking, privé of zakelijk afsluiten van een AOV, adreswijzigingen, wisselende werkzaamheden of contractvormen, een pleidooi voor verplicht advies, bruto-netto-berekeningen, medische acceptatie, premiebetaling en zwangerschapsuitkering.